Τοποθεσία

Το ξενοδοχείο Νέον Άστρον βρίσκεται στο κέντρο της Λαμίας στη πλατεία λαού. Απέχει 214 χλμ από την Αθήνα, 332 χλμ από την Θεσσαλονίκη και 40 χλμ από τα Καμμένα Βούρλα.

Λαμία

Η Λαμία είναι μια πόλη γεμάτη ιστορία αλλά και όμορφες τοποθεσίες που θα γοητεύσουν τον επισκέπτη.Τα μνημεία , οι εκκλησίες και οι ιστορικές τοποθεσίες εξιστορούν την ιστορία αυτής της πόλης, ενώ οι φυσικές της τοποθεσίες αναδεικνύουν μαι όμορφη πόλη.

Πλατεία Λαού

Η πλατεία λαού βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν επίσημα πλατεία «Ερμού» όπου ήταν τόπος εμπορικών συναλλαγών οι ρίζες των οποίων χάνονται στα βάθη των αιώνων. Αργότερα μετανομάστηκε σε πλατεία «Λαού».

Τριγύρω κοσμείται από θαυμάσια νεοκλασικά κτίρια και αιωνόβια πλατάνια, ενώ ακριβώς στο κέντρο της βρίσκεται το άγαλμα του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αρη Βελουχώτη.

Στην νότια πλευρά της πλατείας και επί της οδού καλύβα Μπακογιάννη βρίσκεται εντός μικρού οικοπεδικού χώρου το Ιερό κενοτάφιο του ήρωα της Αλαμάνας Αθανάσιου Διάκου στο σημείο ακριβώς που έγινε το μαρτύριο του.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ:
Πλατεία Λαού 5 , Τ.Κ: 35100, Λαμία , Τηλ.: 22310-26245 , Fax: 22310-52603